MAGIČAN RECEPT OD LISTOVA VIŠNJE: Liječi impotenciju i hepatitis A, topi kilograme i daje SJAJ VAŠEM IZGLEDU

Višnja kao voće spada u kategoriju super zdrave hrane. Bogate su vitaminima A, C, E i folnom kiselinom, magnezijumom, gvožđem i vlaknima tako da ih možemo jesti u neograničenim količinama.

Višnje su odličan izvor vitamina i minerala i djeluju blagotvorno na čitav organizam.

Glavni pigment je crveni antocijan kojeg sadži više i od kupina, ribizli i jagoda, izvor je beta karotena, sadrži ga 19 puta više od borovnica i jagoda, sadrži melatolin – materiju koja djeluje antioksidantno i jedan od važnih regulatora srčanog ritma i procesa starenja.

Višnje su eliksir za tIjelo i igraju glavnu ulogu u održavanju ljepote kože.

Preporučuju se kod ubrzanog oporavka nakon operativnog zahvata, kod smanjenja upala, štite nervni sistem, u prevenciji raka naročito debelog crijeva, kod nesanice, liječenju tegoba kod menopauze.

Svježi plodovi višnje pomažu kod gubitka kilograma, a šaka višanja nakon sporta odagnat će osjećaj težine u mišićima.

Višnje možemo koristiti zaleđene i suhe. Petljike od višnje daju čaj koji pomaže kod izbacivanja pijeska iz makračnih kanala, celulita, impotencije, bubrežnih bolesti i hroničnog kašlja.

Lišće od višnje se koristi kao sredstvo za ljepotu a pomaže kod peruti i otečenih kapaka.

RECEPT

U neoštećenu emajliranu šerpu sipajte jednu kašiku usitnjenog osušenog lišća višnje i jednu kašiku osušenih cvjetova kantariona.

Prelijte ih sa tri čaše vrućeg piva. Stavite šerpu sa ovom mješavinom na šporet i zagrijavajte je do ključanja, pa kuhajte na blagoj vatri 30 – 40 minuta.

Zatim šerpu skinite sa vatre. Kad se ohladi, čaj procjedite kroz gustu cjediljku. Pijte po dvije kašike ovog čaja tri puta dnevno poslije jela.

Posljednje konzumiranje treba da bude pred spavanje. Kurs liječenja 1-2 mjeseca. Ovaj čaj blagotvorno djeluje i na oboljelu jetru.

Izvor: biljna-medicina.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *