LJEKOVITOSTI SMRZNUTOG LIMUNA: Čisti organizam od toksina, potiče rad jetre i bubrega, jača imunitet, uništava loše bakterije…

Evo kako se pravilno koristi…

Limun je mnogo zdrav. Bogat je vitaminom C koji ima antioksidansno dejstvo. Jača naš imunitet. Trebate ga što više konzumirati, vidjet ćete kako ćete biti zdraviji.

Barem pijte limunadu. Umjesto da je sladite šećerom, stavite malo meda. Vidjet ćete kako je ukusno. Ima antiupalno djestvo i spriječit će nastanak mnogih bolesti.

Kada birate limun, dobro se informišite da nije genetski modifikovan, već da je prirodan. Genetski modifikovana hrana je opasna po naše zdravlje.

Limun nosi sljedeće ljekovitosti:

-Jača imunitet

-Uništava loše bakterije

-Čisti organizam od toksina

-Potiče rad jetre i bubrega

Pravilna upotreba:

Limun trebate zamrznuti, pa ga odlediti po potrebi. Možete ga pomiješati sa đumbirom, medom, ali i koristiti kao lijek s bijelim lukom. Na taj način ćete ojačati svoj organizm i izliječiti se.

Najbolja varijanta je da limun koji je smrznut bude dobro opran sodom bikarbonom, a zatim ga polusmrznutog sa korom naribati kao krompir i konzumirati recimo sa medom ili sa naribanim đumbirom. Konzumirajte jedan smrznuti limun dnevno.

Prirodni lijekovi jačaju organizam.

Izvor: megagiga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *