LIJEK ZA SRCE STAR PREKO 800 GODINA: Recept su preuzeli i poznati doktori jer liječi i najbolesnije srce…

Recept su preuzeli i poznati doktori…

Donosimo vam recept za lijek koji liječi bolesno srce, a recept je star čak 800 godina.

Napravite prirodni napitak za zdravije srce na jednostavan i brz način.

Tvorac ovog čuvenog recepta je opatica Hildegard fon Bingen, koja je živjela prije 800 godina. Kasnije su njen recept za srčane probleme preuzeli i poznati doktori.

Opatica savjetuje da svako domaćinstvo treba da ima ovaj recept koji je jako uspješan u liječenju srca. Ovaj recept prenijela je čuvena travarka Marija Trebem, autorica knjige “Zdravlje iz božje apoteke”.

Med i peršun:

Ovaj prirodan lijek za srce se pokazao uspješnim kod srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja.

Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, uslijed stresa. Pokazao se kao dobar i kod angine pectoris.

Sastojci potrebni za pripremu lijeka su:

– 10 svježih stabljika peršuna (bez korijena)

– 1l domaćeg crnog ili bijelog vina

– dvije žlice vinskog octa

– 300g prirodnog meda

Priprema lijeka:

Deset svježih stabljika peršuna zajedno sa listovima stavite u litru čistog prirodnog vina i dodajte 2 velike žlice čistog vinskog octa.

Kuhajte 10 minuta na tihoj vatri (vodite računa, može da pjeni). Poslije dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavite da se lagano kuha još 4 minute.

Vruće vino procijedite i još toplo stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti. (Ovo je rijedak recept gdje med treba dodati u zajedno sa smjesom da se kuha. Dakle, med dodajte kako je navedeno u pripremi lijeka).

Upotreba lijeka:

Napitak se koristi svakodnevno, po jušnu žlicu do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.

Izvor: biljke-kao-lijek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *