DREVNI RECEPT: Protiv virusnih infekcija, bolova u zglobovima, glavobolja i prehlade

Tinktura od đumbira veoma je korisna kod prehlada, posebno kod virusnih infekcija. Zahvaljujući tinkturi od đumbira upalni procesi u organizmu brzo nestaju.

Ova tinktura je odlično prirodno sredstvo za glavobolju, zubobolju, bolove u zglobovima i kod osteohondroza. Veoma je efikasna za lečenje upale grla, krajnika, angine. Korisna je za poboljšanje vida, povećava seksualnu aktivnost kod žena i kod muškaraca.

Ali u poslednje vreme tinktura od đumbira najčešće se primenjuje za mršavljenje, jer se pokazala kao veoma efikasno sredstvo u borbi protiv suvišnih kilograma.

Onima koje žele uraditi korekciju svoje težine, preporučuje se ovaj lek koristiti ujutru i popodne, po 1-2 kašike, tokom jednog meseca. Posle napraviti pauzu – jedan mesec, pa ponoviti.

Tinktura od đumbira efikasno smanjuje apetit i tonizira organizam. Pripremiti ovaj efikasan prirodni lek možete sami.

Za pripremu lekovite tinkture bice potrebno:

– 300 gr korena đumbira
– staklena tegla od 1 l
– kvalitetna domaća rakija
– 2 kašike meda
– sok od 1 limuna

Priprema

Dobro operite koren đumbira. Oljuštite i naseckajte na sitnije kriške. Stavite kriske đumbira u teglu i prelijte sa rakijom (2/3 tegle).

Zatvorite poklopcem i ostavite na toplom mestu na 14 dana. S vremena na vreme protresite. Zatim, tinkturu procedite, dodajte med, limunov sok i promešajte.

Uzimajte po 1 kašikicu tri puta dnevno, pre jela.

Ovaj drevni tibetanski recept je veoma efikasan. Pročišćava krv, povećava imunitet i zaštitna svojstva organizma.

Izvor: uspesnazena.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *