DIJETA KOJA TRAJE 5 DANA I NEMA GLADOVANJA: Kažu da možete BAŠ DOBRO SMRŠTATI za kratak PERIOD

DIJETA KOJA TRAJE 5 DANA I NEMA GLADOVANJA: Kažu da možete BAŠ DOBRO SMRŠTATI za kratak PERIOD

Ukoliko ste zaposleni osnovni šejk vam je idealno rešenje budući da ga možete staviti u termos i popiti po rasporedu.

Da li vam je potrebno brzo prolećno-jesenje-zimsko čišćenje, gubitak par kilograma viška i pri tome pomoć za jačanje organa za probavu i jetru?

A uz sve to da vam priprema obroka oduzme svega par minuta vremena i da je krajnje jednostavna i, naravno, da ne košta mnogo novca? Ukoliko je odgovor DA onda je za vas dijeta sa šejkovima koja će vam na brz i efikasan način pomoći da se za svega par dana osećate lakše, svežije i da vam koža počne da dobija mladalački sjaj.

IP šejk dijeta se drži pet dana i tom periodu je moguće izgubiti do 4 kilograma telesne težine i to bez gladovanja. Posle pauze od 5 dana – dijeta se može ponoviti. Ukoliko pravite pauzu između dva ciklusa dijete vodite računa da vam obroci budu manji nego pre dijete. Izbegavajte šećer i masnu hranu. Posle 5 dana dijete vaš organizam nije spreman da ponovo primi proste šećere i masnoće u količinama u kojima ste ih pre dijete unosili pa može i burno da reaguje. To podrazumeva češće odlaske u toalet, blagu mučninu i sl.

Dijetni plan

Svi obroci su isti za svih 5 dana dijete. Obavezna su 4 šejka dnevno a vaš je izbor da li će biti od voća, povrća ili osnovni. Ipak šejk od povrća je obavezan najmanje jednom dnevno.

Voćni/povrćni šejkovi bi trebalo da se piju odmah po pripremi dok osnovni može da stoji i 8 sati u odgovarajućoj posudi (termos).

Ukoliko ste zaposleni osnovni šejk vam je idealno rešenje budući da ga možete staviti u termos i popiti po rasporedu.

Količina koju ćete popiti nije tačno određena. Najbolje je da prvog dana malo eksperimentišete budući da želja za hranom zavisi od vaših prethodnih prehrambenih navika, težine kao i osećaja gladi.

Ako pri pripremi koristite zamrznuto voće/povrće prethodno ga pustite da se odledi – šejk prilikom konzumacija treba da bude prijatno topao nikako hladan

Jutarnji šejk (pije se u periodu 7 – 9 sati)

Šejk od voća Način pripreme: Napravite šejk od 1 / 2 litre pirinčanog mleka i 80 gr jednog od sledećeg voća (svežeg ili zamrznutog): jagode, kupine, maline, višnje, trešnje.

Podnevni šejk (konzumira se u peridu između 12 – 14 sati)

Šejk od povrća Način pripreme: isto kao i voćni šejk samo što se koristi povrće po izboru i to do 80 gr : parenih prokulica, parenih cvetova brokulija, parene šargarepe, parene blitve ili parenog spanaća. Ukoliko koristite parenu blitvu ili spanać obavezno dodajte sok od četvrtine limuna da bi neutralisao oksalnu kiselinu koju ovo povrće sadrži.

Popodnevni šejk (konzumira se u peridu između 16 – 18 sati)

Isto kao za ručak s tim da u izbor možete dodati i paradajz ili 100 ml pasiranog paradajza

Večernji šejk (konzumira se u peridu između 19 – 21 sat):

Šejk od pirinčanog mleka i 1 banane

Nikako nemojte zaboraviti – na ovoj dijeti nikada ne bi trebalo da budete gladni. Ukoliko osećate glad – tu je uvek osnovni šejk koji možete piti u neograničenim količinama!

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (espreso.co.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *