ČIŠĆENJE PLUĆA OD NIKOTINA I KATRANA: Milioni prezadovoljnih korisnika napitkom od samo 3 sastojka…

Milioni prezadovoljnih korisnika…

Ako ste pušač ili bivši pušač vaša pluća vrlo vjerovatno su krcata toksinima iz cigareta. Da biste ih pročistili neće vam biti potrebno čudo, već napitak ljekovitih svojstava napravljen od samo tri biljke, đumbiracrvenog luka i kurkume.

Đumbir:

 

Ovaj drevni začin od davnina se koristi zbog svojih iscjeljujućih svojstava. Između ostalog, pomaže u eliminiranju suvišne sluzi u plućima.

Dumbir,
Dumbir,

Crveni luk:

Crveni luk, kao i bijeli luk, ima jako dobra svojstva, a odličan je suborac i kod brojnih bolesti. Posebno je učinkovit u sprječavanju raznih bolesti dišnog sistema.

Crveni luk,
Crveni luk,

Kurkuma:

Kurkuma ili indijski šafran krcat je vitaminima i mineralima, a sadrži i super zdrave omega 3 masne kiseline. Ima antivirusna i antibakterijska svojstva pa svakako obogatite svakodnevnu prehranu ovim začinom.

Kurkuma,
Kurkuma,

Za početak dodajte ga napitku koji čisti pluća, a za koji vam treba:

RECEPT:

Sastojci:

– 400g luka (crveni luk)

– 1l vode

– 400g šećera (želite li zdraviju varijantu koristite med ili javorov sirup)

– 2 kašike kurkume u prahu

– korijen đumbira veličine palca (oguliti ga)

Priprema:

Vodi dodajte šećer, stavite na vatru i pustite da zakipi. Glavice luka narežite na četvrtine, raskomadajte korijen đumbira i oboje dodajte u zašećerenu vodu. Kad mješavina ponovno zakipi dodajte kurkumu te smanjite vatru na laganu temperaturu. Mješavina neka se kuha sve dok se količina vode ne smanji za pola. Zatim je procijedite i ulijte u staklenku. Kada se potpuno ohladi stavite je u frižider i ondje držite cijelo vrijeme.

Primjena:

Uzimajte dvije kašike ovog izuzetnog eliksira ujutro na tašte te navečer dva sata poslije obroka. Lijek nema ograničen rok upotrebe te se svakodnevno može koristiti. Budite zdravi!!

Izvor: e-dijaspora/net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *