ČAJ OD BANANA DO SADA SIGURNO NISTE PROBALI: Pije se sat vremena prije odlaska na spavanje…

Ispijajte ovaj čaj sat vremena prije odlaska na spavanje…

 

Ukusan čaj pomoći će vašem organizmu na nekoliko polja. Kvalitetan san je veoma važan za vaše opšte zdravlje. Ukoliko se probudite umorni i napeti, to će se sigurno negativno odraziti na vašesvakodnevne aktivnosti.

Zašto banane:

Ovo ukusno voće je odličan izvor kalijuma i magnezijuma koji, prema rezultatima naučnih studija, utiču veoma povoljno na san. Ovi minerali opuštaju mišiće i smanjuju negativan uticaj preteranog lučenja kotizola, hormona stresa.

Zašto cimet:

Pored toga što čaju daje prijatan ukus, cimet će vas i opustiti. Pored toga, cimet reguliše i varenje i cirkulaciju, što takođe utiče na sam kvalitet sna.

Sastojci:

– 1 banana

– litar vode

– prstohvat cimeta

Priprema:

Prokuhajte vodu, pa joj dodajte i bananu kojoj ste odsjekli krajeve, a prije toga dobro oprali. Ostavite cijelu bananu sa korom da se kuha oko 10 minuta. Procijedite vodu i sipajte je u šolju, pa dodajte i cimet.

Primjena:

Ispijajte ovaj čaj sat vremena prije odlaska na spavanje. Imaćete miran san i probudićete se odmorni i puni energije. Ne morate popiti naravno cijelu kolicinu čaja, nego po ličnoj ocjeni doziranja.

Izvor: net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *